Wednesday, April 6, 2011

Makan Nasi Hospital

Assalamualaikum kawan...aku hapdet blog Ni guna henpon Je sbb la Ni aku kat Spital Putrajaya. Baru Je masuk pagi tagi...huhu.
Sajalah Nak cerita kisah malam tadi.....
Pukul 9mlm lepas Isyak, aku keluar utk pegi meeting bulanan bisnes aku. Sebenarnya boring gak..sbb aku penat seharian kat luar Tak rest. Pastu Nak potpet potpet lagi. Last2 aku suruh partner aku Je take over. Badan pun rasa mcm seram seram sejuk Je. Biasalah, petang Tu kena hujan. Aku mmg pantang hujan, Putera Garam lah katakan, cair. hehe
Meeting Tu lama gak....habis pukul 11:30mlm. Pastu sessi borak sambung sampai jam 12lebih. Pastu semua bersurai.....
Aku pun start keta Dan balik. Dlm kepala duk fikir jln mana Nak lalu. Ada satu jln Tu, dekat, tp bnyk traffic light. Yang lg satu jauh sikit, tp takde traffic light dan gelap sikit.... Pikir punya pikir, aku pilih jln jauh, sbb aku mmg Tak suka berenti2... Jalanlah ikut jalan jauh yg agak sunyi Tu. Sampai Je kat satu selekoh, kawasan tu kawasan kemalangan, mmg ramai org dah mati kat situ.....Ada satu bau yg Sgt Tak menyenangkan. Aduyai!!!!! Aku pun tinjau2 tengok cermin belakang....seat Belakang..kot kot Ada yg numpang... Bulu roma pun mula tegak.... Sampai dihujung selekoh....aku nampak baju putih melambai lambai ke arah aku... Alamak ai!!! Rasa macam Nak terkencing pun ada. Nak berenti salah, Tak berenti pun salah... Sudahnya aku perlahankan kenderaan aku... Ramai pulak Tu...seram betul...... Jap ye....




















...... Sambung balik....
Bila hampir ngan mereka Tu, salah sorang lambai lagi.....aku pun berenti, dia suluh cermin depan keta aku, dia cakap...encik Jangan laju sangat....Ni kawasan kemalangan..... Ok boleh jalan....

Hahahaha...
Awatlah diorang buat roadblock pagi pagi buta Tu.....hehehe
Aku kat spital Ni hantar barang utk wife....hahaha singgah lunch kat cafe Ni....

4 comments:

kak Erna said...

buat suspen je riz ni..ingatkan betul2 la tadi

Riz Ardy said...

ceciter ceciter..... hehehe kak Erna... tp kat kawasan tu mmg ada...cuma minta simpang, jangan lah jumpa. Mmg dah ramai orang yang jumpa....

Zabs said...

Riz...potong stim aje lah

Riz Ardy said...

La stim ke? Hehe.
Sebenar mmg pernah nampak kat area tu, tp wat taktau je. Kwsn tu semua kemalangannya agak misteri, semuanya maut. Nanti kaku dtg sini, sy tunjuk. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...